20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif
İçindekiler
23 Lt Su
2 kg Buğday Maltı
2 kg Vienna Maltı / Pilsner Maltı (Yarı Yarıya)
0.5 kg Carahell
15 gr Tettnang Şerbetçiotu
5 gr Perle Şerbetçiotu
5 gr Cascade Şerbetçiotu
Alternatif olarak 5 gr Simcoe Şerbetçiotu
1 paket Safbrew WB06 Maya
Tarif
Mayşe Programı
1. 38 °C > Mayşeleme başlatma
2. 52 °C > 0 dakika
3. 62 °C > 30 dakika
4. 72 °C > 40 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika
Şerbetçiotu
ekleme
20 gr. Tettnang Şerbetçiotu >
Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
5 gr. Perle Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dk önce
5 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda. (Alternatif olarak Simcoe Şerbetçiotu kullanılabilir)
İlk
Yoğunluk
21 litreyle 12 ºP
Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C dolaylarında
Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 2-3 hafta 5 °C’de
buzdolabında