...
 
 

38° Wheat Beer

 
38° Wheat Beer
 

20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

23 Lt Su
2 kg Buğday Maltı
2 kg Vienna Maltı / Pilsner Maltı (Yarı Yarıya)    
0.5 kg Carahell   
15 gr Tettnang Şerbetçiotu 
5 gr Perle Şerbetçiotu 
5 gr Cascade Şerbetçiotu
Alternatif olarak 5 gr Simcoe Şerbetçiotu     
1 paket Safbrew WB06 Maya   


Tarif

Mayşe Programı
1. 38 °C > Mayşeleme başlatma
2. 52 °C > 0 dakika
3. 62 °C > 30 dakika
4. 72 °C > 40 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
20 gr. Tettnang Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
5 gr. Perle Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dk önce 
5 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda. (Alternatif olarak Simcoe Şerbetçiotu kullanılabilir)

İlk Yoğunluk
21 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C dolaylarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 2-3 hafta 5 °C’de buzdolabında

50 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

55 Lt Su
5 kg Buğday Maltı
5 kg Vienna Maltı / Pilsner Maltı (Yarı Yarıya)    
1 kg Carahell   
38 gr Tettnang Şerbetçiotu 
12 gr Perle Şerbetçiotu 
12 gr Cascade Şerbetçiotu
Alternatif olarak 12 gr Simcoe Şerbetçiotu     
1 paket Safbrew WB06 Maya   


Tarif

Mayşe Programı
1. 38 °C > Mayşeleme başlatma
2. 52 °C > 0 dakika
3. 62 °C > 30 dakika
4. 72 °C > 40 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
38 gr. Tettnang Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
12 gr. Perle Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dk önce 
12 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda. (Alternatif olarak Simcoe Şerbetçiotu kullanılabilir)

İlk Yoğunluk
52 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C dolaylarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 2-3 hafta 5 °C’de buzdolabında

 

200 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

230 Lt Su
20 kg Buğday Maltı
17 kg Vienna Maltı / Pilsner Maltı (Yarı Yarıya)    
3 kg Carahell   
160 gr Tettnang Şerbetçiotu 
40 gr Perle Şerbetçiotu 
40 gr Cascade Şerbetçiotu
Alternatif olarak 40 gr Simcoe Şerbetçiotu     
2 paket Safbrew WB06 Maya   


Tarif

Mayşe Programı
1. 38 °C > Mayşeleme başlatma
2. 52 °C > 0 dakika
3. 62 °C > 30 dakika
4. 72 °C > 40 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
160 gr. Tettnang Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
40 gr. Perle Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dk önce 
40 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda. (Alternatif olarak Simcoe Şerbetçiotu kullanılabilir)

İlk Yoğunluk
210 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C dolaylarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 2-3 hafta 5 °C’de buzdolabında

500 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

550 Lt Su
46 kg Buğday Maltı
46 kg Vienna Maltı / Pilsner Maltı (Yarı Yarıya)    
8 kg Carahell   
380 gr Tettnang Şerbetçiotu 
120 gr Perle Şerbetçiotu 
120 gr Cascade Şerbetçiotu
Alternatif olarak 120 gr Simcoe Şerbetçiotu     
3 paket Safbrew WB06 Maya   


Tarif

Mayşe Programı
1. 38 °C > Mayşeleme başlatma
2. 52 °C > 0 dakika
3. 62 °C > 30 dakika
4. 72 °C > 40 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
380 gr. Tettnang Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
120 gr. Perle Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dk önce 
120 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda. (Alternatif olarak Simcoe Şerbetçiotu kullanılabilir)

İlk Yoğunluk
520 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C dolaylarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 2-3 hafta 5 °C’de buzdolabında

 

Aramıza Katılın

Aramıza Katılın
Speidel Bira Ustaları Facebook Grubu

Uyarı

Bu web sitesi, alkollü ürünlerin kullanımını özendirmez, satışını veye reklamını yapmaz. Bu web sitesinde adı geçen makine ve aksesuarlar alkol üretiminde kullanılabilir. Bu yüzden bu web sitesinde gezinmeye başlamadan önce aşağıda bağlantısı verilen Hüküm ve Şartlar sayfasını okumalı ve kabul etmelisiniz.
Hüküm ve Şartlar

Eğer hüküm ve şartların tümünü kabul ediyor ve 18 yaşından büyükseniz aşağıdaki "Kabul Ediyorum" butonuna tıklayın. Aksi halde bu web sitesini terk etmelisiniz.


Kabul Ediyorum ve 18 yaşını doldurdum. Bu Web Sitesini Terk Et


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0