20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif
İçindekiler
23 Lt Su
4 kg Wiener Maltı
0.2 kg Buğday Maltı
0.3 kg Carahell
12 gr Perle Şerbetçiotu
10 gr Bavaria Mandarina Şerbetçiotu
1 paket Safale US-05 Maya
Tarif
Mayşe Programı
1. 38 °C > Mayşeleme başlatma
3. 52 °C > 0 dakika
4. 62 °C > 40 dakika
5. 72 °C > 25 dakika
6. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 75 dakika
Şerbetçiotu
ekleme
12 gr. Perle Şerbetçiotu >
Kaynama işlemi sonlanmasından 65 dakika önce
5 gr. Bavaria Mandarina Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dk önce
5 gr. Bavaria Mandarina Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda.
İlk
Yoğunluk
21 litreyle 11 ºP
Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C civarında
Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 2-3 hafta 5 °C’de
buzdolabında