...
 
 

BBB Blackberrybeer

 
BBB Blackberrybeer
 

20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

23 Lt Su
4.2 kg Pilsner Maltı
0.1 kg Buğday Maltı       
1.1 kg Taze Böğürtlen     
20 gr Hallertauer Şerbetçiotu     
1 paket WB 06 Maya   


Tarif

Mayşe Programı
1. 60 °C > Mayşeleme başlatma
3. 63 °C > 40 dakika
4. 72 °C > 30 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
15 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
23 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 10 dk önce 
400 gr. Böğürtlen > Kaynama işlemi sonlanmasından 5 dk önce  

İlk Yoğunluk
21 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C civarında
Fermantasyonun başlamasıyla 700 gr daha Böğürtlen eklenmeli

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 5-6 hafta 5 °C’de buzdolabında

50 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

55 Lt Su
11 kg Pilsner Maltı
0.5 kg Buğday Maltı       
2.7 kg Taze Böğürtlen     
96 gr Hallertauer Şerbetçiotu     
1 paket WB 06 Maya   


Tarif

Mayşe Programı
1. 60 °C > Mayşeleme başlatma
3. 63 °C > 40 dakika
4. 72 °C > 30 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
38 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
58 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 10 dk önce 
1000 gr. Böğürtlen > Kaynama işlemi sonlanmasından 5 dk önce  

İlk Yoğunluk
52 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C civarında
Fermantasyonun başlamasıyla 1700 gr daha Böğürtlen eklenmeli

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 5-6 hafta 5 °C’de buzdolabında

 

200 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

230 Lt Su
38 kg Pilsner Maltı
3 kg Buğday Maltı       
11 kg Taze Böğürtlen     
380 gr Hallertauer Şerbetçiotu     
2 paket WB 06 Maya   


Tarif

Mayşe Programı
1. 60 °C > Mayşeleme başlatma
3. 63 °C > 40 dakika
4. 72 °C > 30 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
150 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
230 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 10 dk önce 
4000 gr. Böğürtlen > Kaynama işlemi sonlanmasından 5 dk önce  

İlk Yoğunluk
230 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C civarında
Fermantasyonun başlamasıyla 7000 gr daha Böğürtlen eklenmeli

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 5-6 hafta 5 °C’de buzdolabında

500 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

550 Lt Su
96 kg Pilsner Maltı
5 kg Buğday Maltı       
27 kg Taze Böğürtlen     
960 gr Hallertauer Şerbetçiotu     
3 paket WB 06 Maya   


Tarif

Mayşe Programı
1. 60 °C > Mayşeleme başlatma
3. 63 °C > 40 dakika
4. 72 °C > 30 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
380 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
580 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 10 dk önce 
10000 gr. Böğürtlen > Kaynama işlemi sonlanmasından 5 dk önce  

İlk Yoğunluk
520 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C civarında
Fermantasyonun başlamasıyla 17000 gr daha Böğürtlen eklenmeli

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 5-6 hafta 5 °C’de buzdolabında

 

Aramıza Katılın

Aramıza Katılın
Speidel Bira Ustaları Facebook Grubu

Uyarı

Bu web sitesi, alkollü ürünlerin kullanımını özendirmez, satışını veye reklamını yapmaz. Bu web sitesinde adı geçen makine ve aksesuarlar alkol üretiminde kullanılabilir. Bu yüzden bu web sitesinde gezinmeye başlamadan önce aşağıda bağlantısı verilen Hüküm ve Şartlar sayfasını okumalı ve kabul etmelisiniz.
Hüküm ve Şartlar

Eğer hüküm ve şartların tümünü kabul ediyor ve 18 yaşından büyükseniz aşağıdaki "Kabul Ediyorum" butonuna tıklayın. Aksi halde bu web sitesini terk etmelisiniz.


Kabul Ediyorum ve 18 yaşını doldurdum. Bu Web Sitesini Terk Et