20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif
İçindekiler
23 Lt Su
4.2 kg Pilsner Maltı
0.1 kg Buğday Maltı
1.1 kg Taze Böğürtlen
20 gr Hallertauer Şerbetçiotu
1 paket WB 06 Maya
Tarif
Mayşe Programı
1. 60 °C > Mayşeleme başlatma
3. 63 °C > 40 dakika
4. 72 °C > 30 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika
Şerbetçiotu
ekleme
15 gr. Hallertauer Şerbetçiotu >
Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
23 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 10 dk önce
400 gr. Böğürtlen > Kaynama işlemi sonlanmasından 5 dk önce
İlk
Yoğunluk
21 litreyle 12 ºP
Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C civarında
Fermantasyonun başlamasıyla 700 gr daha Böğürtlen eklenmeli
Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 5-6 hafta 5 °C’de
buzdolabında