...
 
 

Bohemian Lager

 
Bohemian Lager
 

20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

23 Lt Su
3 kg Bohemian Lager Maltı
0.5 kg Buğday Maltı       
1 kg Carahell   
20 gr Hallertauer Şerbetçiotu     
5 gr Cascade Şerbetçiotu      
1 paket Safbrew S-23 Maya   


Tarif

Mayşe Programı
1. 62 °C > Mayşeleme başlatma
3. 62 °C > 40 dakika
4. 72 °C > 30 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
20 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 65 dakika önce
5 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dk önce 
5 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda. 
5 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda.

İlk Yoğunluk
21 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C civarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de buzdolabında

50 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

55 Lt Su
8 kg Bohemian Lager Maltı
1 kg Buğday Maltı       
2 kg Carahell   
50 gr Hallertauer Şerbetçiotu     
12 gr Cascade Şerbetçiotu      
1 paket Safbrew S-23 Maya   


Tarif

Mayşe Programı
1. 62 °C > Mayşeleme başlatma
3. 62 °C > 40 dakika
4. 72 °C > 30 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
25 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 65 dakika önce
13 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dk önce 
12 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda. 
12 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda.

İlk Yoğunluk
52 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C civarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de buzdolabında

 

200 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

230 Lt Su
34 kg Bohemian Lager Maltı
2.5 kg Buğday Maltı       
4 kg Carahell   
220 gr Hallertauer Şerbetçiotu     
40 gr Cascade Şerbetçiotu      
2 paket Safbrew S-23 Maya   


Tarif

Mayşe Programı
1. 62 °C > Mayşeleme başlatma
3. 62 °C > 40 dakika
4. 72 °C > 30 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
100 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 65 dakika önce
60 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dk önce 
60 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda. 
40 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda.

İlk Yoğunluk
210 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C civarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de buzdolabında

500 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

550 Lt Su
80 kg Bohemian Lager Maltı
5 kg Buğday Maltı       
15 kg Carahell   
500 gr Hallertauer Şerbetçiotu     
120 gr Cascade Şerbetçiotu      
3 paket Safbrew S-23 Maya   


Tarif

Mayşe Programı
1. 62 °C > Mayşeleme başlatma
3. 62 °C > 40 dakika
4. 72 °C > 30 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
250 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 65 dakika önce
130 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dk önce 
120 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda. 
120 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda.

İlk Yoğunluk
520 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C civarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de buzdolabında

 

Aramıza Katılın

Aramıza Katılın
Speidel Bira Ustaları Facebook Grubu

Uyarı

Bu web sitesi, alkollü ürünlerin kullanımını özendirmez, satışını veye reklamını yapmaz. Bu web sitesinde adı geçen makine ve aksesuarlar alkol üretiminde kullanılabilir. Bu yüzden bu web sitesinde gezinmeye başlamadan önce aşağıda bağlantısı verilen Hüküm ve Şartlar sayfasını okumalı ve kabul etmelisiniz.
Hüküm ve Şartlar

Eğer hüküm ve şartların tümünü kabul ediyor ve 18 yaşından büyükseniz aşağıdaki "Kabul Ediyorum" butonuna tıklayın. Aksi halde bu web sitesini terk etmelisiniz.


Kabul Ediyorum ve 18 yaşını doldurdum. Bu Web Sitesini Terk Et