20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif
İçindekiler
23 Lt Su
3 kg Bohemian Lager Maltı
0.5 kg Buğday Maltı
1 kg Carahell
20 gr Hallertauer Şerbetçiotu
5 gr Cascade Şerbetçiotu
1 paket Safbrew S-23 Maya
Tarif
Mayşe Programı
1. 62 °C > Mayşeleme başlatma
3. 62 °C > 40 dakika
4. 72 °C > 30 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika
Şerbetçiotu
ekleme
20 gr. Hallertauer Şerbetçiotu >
Kaynama işlemi sonlanmasından 65 dakika önce
5 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dk önce
5 gr. Hallertauer Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda.
5 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonunda.
İlk
Yoğunluk
21 litreyle 12 ºP
Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C civarında
Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de
buzdolabında