20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif
İçindekiler
23 Lt Su
2 kg. Pilsner malt
2.5 kg. Munich malt
0.5 kg. Carapils
40 gr. Tettnang şerbetçiotu
1 paket Saflager S-23 maya
Tarif
Mayşe Programı
1. 60 °C > Mayşeleme başlatma
2. 63 °C > 25 dakika
3. 73 °C > 40 dakika
4. 78 °C > 10 dakika
5. Kaynatma > 80 dakika
Şerbetçiotu Ekleme
30 gr.
Tettnang Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
10 gr. Tettnang Şerbetçiotu
> Kaynama işlemi sonlanmasından 10 dakika önce
İlk Yoğunluk
21 litreyle 12 ºP
Fermantasyon
Fermantasyon
sıcaklığı 12 °C civarında
Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de buzdolabında