...
 
 

Festival Birası Tarifi

 
Festival Birası Tarifi
 

20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

23 Lt Su
2 kg. Pilsner malt
2.5 kg. Munich malt
0.5 kg. Carapils
40 gr. Tettnang şerbetçiotu
1 paket Saflager S-23 maya


Tarif

Mayşe Programı
1. 60 °C > Mayşeleme başlatma
2. 63 °C > 25 dakika
3. 73 °C > 40 dakika
4. 78 °C > 10 dakika
5. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu Ekleme
30 gr. Tettnang Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
10 gr. Tettnang Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 10 dakika önce

İlk Yoğunluk
21 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C civarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de buzdolabında

50 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

55 Lt Su
5.5 kg Pilsner maltı
5.5 kg Munich maltı
1 kg Carapils
100 gr Tettnang Şerbetçiotu 
1 paket Saflager S-23 mayası


Tarif

Mayşe Programı
1. 60 °C > Mayşeleme Başlatma
2. 63 °C > 25 dakika
3. 73°C > 40 dakika
4. 78°C > 10 dakika
5. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu Ekleme
75 gr Tettnang şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
25 gr Tettnang şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 10 dakika önce

İlk Yoğunluk
52 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C civarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında , izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de buzdolabında

 

200 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler
230 Lt Su
18 kg Pilsener maltı
20 kg Munich maltı
3 kg Carapils
400 gr Tettnang şerbetçiotu 
2 paket Saflager S-23 mayası


Tarif

Mayşe Programı
1. 60 °C > Mayşeleme Başlatma
2. 63 °C > 25 dakika
3. 73 °C > 40 dakika
4. 78 °C > 10 dakika
5. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu Ekleme
300 gr Tettnang şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
100 gr Tettnang şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 10 dakika önce

İlk Yoğunluk
210 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C civarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında , izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de buzdolabında

500 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler
550 Lt Su
45 kg Pilsner maltı
50 kg Munich maltı
10 kg Carapils
1000 gr Tettnang Şerbetçiotu
3 paket Saflager S-23 mayası


Tarif

Mayşe Programı
1. 60 ° C > Mayşeleme başlatma
2. 63 ° C > 25 dakika
3. 73 ° C > 40 dakika
4. 78 ° C > 10 dakika
5. Kaynama > 80 dakika

Şerbetçiotu Ekleme
750 gr Tettnang şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
250 gr Tettnang şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 10 dakika önce

İlk Yoğunluk
520 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C civarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında , izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de buzdolabında

 

Aramıza Katılın

Aramıza Katılın
Speidel Bira Ustaları Facebook Grubu

Uyarı

Bu web sitesi, alkollü ürünlerin kullanımını özendirmez, satışını veye reklamını yapmaz. Bu web sitesinde adı geçen makine ve aksesuarlar alkol üretiminde kullanılabilir. Bu yüzden bu web sitesinde gezinmeye başlamadan önce aşağıda bağlantısı verilen Hüküm ve Şartlar sayfasını okumalı ve kabul etmelisiniz.
Hüküm ve Şartlar

Eğer hüküm ve şartların tümünü kabul ediyor ve 18 yaşından büyükseniz aşağıdaki "Kabul Ediyorum" butonuna tıklayın. Aksi halde bu web sitesini terk etmelisiniz.


Kabul Ediyorum ve 18 yaşını doldurdum. Bu Web Sitesini Terk Et