...
 
 

IPA Birası Tarifi

 
IPA Birası Tarifi
 

20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

23 Lt Su
4 kg Pale Ale malt
0.5 kg Carapils
50 gr Centennial Şerbetçiotu
100 gr Cascade Şerbetçiotu
1 paket Safale US-05 maya


Tarif

Mayşe Programı
1. 63 °C > Mayşeleme başlatma
2. 63 °C > 25 dakika
3. 73 °C > 40 dakika
4. 78 °C > 10 dakika
5. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
25 gr. Centennial Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
25 gr. Centennial Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 55 dakika önce
40 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dakika önce
30 gr + 30 gr Cascade > Kaynama işleminin sonunda + Soğutmada

İlk Yoğunluk
21 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C dolaylarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 2-3 hafta 5 °C’de buzdolabında

50 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

55 Lt Su
10 kg Pale Ale malt
1 kg Carapils 
124 gr Centennial Şerbetçiotu
250 gr Cascade Şerbetçiotu
1 paket Safale US-05 maya


Tarif

Mayşe Programı
1. 63 °C > Mayşeleme başlatma
2. 63 °C > 25 dakika
3. 73 °C > 40 dakika
4. 78 °C > 10 dakika
5. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
62 gr. Centennial Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
62 gr. Centennial Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 55 dakika önce
100 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dakika önce
75 gr + 75 gr Cascade > Kaynama işleminin sonunda + Soğutmada

İlk Yoğunluk
52 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C civarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 2-3 hafta 5 °C’de buzdolabında

 

200 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

230 Lt Su
36 kg Pale Ale malt
4 kg Carapils
500 gr Centennial Şerbetçiotu
1000 gr Cascade Şerbetçiotu
2 paket Safale US-05 maya


Tarif

Mayşe Programı
1. 63 °C > Mayşeleme başlatma
2. 63 °C > 25 dakika
3. 73 °C > 40 dakika
4. 78 °C > 10 dakika
5. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
250 gr. Centennial Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
250 gr. Centennial Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 55 dakika önce
400 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dakika önce
300 gr + 300 gr Cascade > Kaynama işleminin sonunda + Soğutmada

İlk Yoğunluk
210 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C civarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 2-3 hafta 5 °C’de buzdolabında

500 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

550 Lt Su
90 kg Pale Ale malt
10 kg Carapils
1250 gr Centennial Şerbetçiotu
2500 gr Cascade Şerbetçiotu
3 paket Safale US-05 maya


Tarif

Mayşe Programı
1. 63 °C > Mayşeleme başlatma
2. 63 °C > 25 dakika
3. 73 °C > 40 dakika
4. 78 °C > 10 dakika
5. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
625 gr. Centennial Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
625 gr. Centennial Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 55 dakika önce
1000 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dakika önce
750 gr + 750 gr Cascade > Kaynama işleminin sonunda + Soğutmada

İlk Yoğunluk
520 litreyle 12 ºP

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C civarında

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 2-3 hafta 5 °C’de buzdolabında

 

Aramıza Katılın

Aramıza Katılın
Speidel Bira Ustaları Facebook Grubu

Uyarı

Bu web sitesi, alkollü ürünlerin kullanımını özendirmez, satışını veye reklamını yapmaz. Bu web sitesinde adı geçen makine ve aksesuarlar alkol üretiminde kullanılabilir. Bu yüzden bu web sitesinde gezinmeye başlamadan önce aşağıda bağlantısı verilen Hüküm ve Şartlar sayfasını okumalı ve kabul etmelisiniz.
Hüküm ve Şartlar

Eğer hüküm ve şartların tümünü kabul ediyor ve 18 yaşından büyükseniz aşağıdaki "Kabul Ediyorum" butonuna tıklayın. Aksi halde bu web sitesini terk etmelisiniz.


Kabul Ediyorum ve 18 yaşını doldurdum. Bu Web Sitesini Terk Et