20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif
İçindekiler
23 Lt Su
4 kg Pale Ale malt
0.5 kg Carapils
50 gr Centennial Şerbetçiotu
100 gr Cascade Şerbetçiotu
1 paket Safale US-05 maya
Tarif
Mayşe Programı
1. 63 °C > Mayşeleme başlatma
2. 63 °C > 25 dakika
3. 73 °C > 40 dakika
4. 78 °C > 10 dakika
5. Kaynatma > 80 dakika
Şerbetçiotu
ekleme
25 gr. Centennial Şerbetçiotu >
Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
25 gr. Centennial Şerbetçiotu >
Kaynama işlemi sonlanmasından 55 dakika önce
40 gr. Cascade Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 40 dakika önce
30 gr + 30 gr Cascade > Kaynama işleminin sonunda + Soğutmada
İlk
Yoğunluk
21 litreyle 12 ºP
Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C dolaylarında
Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 2-3 hafta 5 °C’de
buzdolabında