...
 
 

Oak Flavoured Beer

 
Oak Flavoured Beer
 

20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

21 Lt Su
5.5 kg Munich Maltı
0.1 kg Buğday Maltı      
0.4 kg Carahell   
30 gr Tettnang Şerbetçiotu 
15 gr Perle Şerbetçiotu 
60 gr Kızarmış meşe küpü       
1 paket Safbrew SW 34/70 Maya   

Tarif

Mayşe Programı
1. 38 °C > Mayşeleme başlatma
2. 52 °C > 0 dakika
3. 62 °C > 30 dakika
4. 72 °C > 40 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
20 gr. Tettnang  Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 80 dakika önce
15 gr Perle Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
10 gr Tettnang Şerbetçiotu > Kaynama işleminin sonunda

İlk Yoğunluk
19 litreyle 17 ºP
Yağmurlama: Yaklaşık 2 litre
Malt borusunu birkaç kez 78 °C’de aşağı yukarı hareket ettirin

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C civarında 
Fermantasyon için 60 gr meşe küpü

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de buzdolabında

50 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

52 Lt Su
11 kg Munich Maltı
0.5 kg Buğday Maltı      
1.5 kg Carahell   
75 gr Tettnang Şerbetçiotu 
38 gr Perle Şerbetçiotu 
150 gr Kızarmış meşe küpü       
1 paket Safbrew SW 34/70 Maya   

Tarif

Mayşe Programı
1. 38 °C > Mayşeleme başlatma
2. 52 °C > 0 dakika
3. 62 °C > 30 dakika
4. 72 °C > 40 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
50 gr. Tettnang  Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 80 dakika önce
38 gr Perle Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
25 gr Tettnang Şerbetçiotu > Kaynama işleminin sonunda

İlk Yoğunluk
47 litreyle 17 ºP
Yağmurlama: Yaklaşık 5 litre
Malt borusunu birkaç kez 78 °C’de aşağı yukarı hareket ettirin

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C civarında 
Fermantasyon için 150 gr meşe küpü

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de buzdolabında

 

200 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

210 Lt Su
36 kg Munich Maltı
1.5 kg Buğday Maltı      
4.5 kg Carahell   
300 gr Tettnang Şerbetçiotu 
150 gr Perle Şerbetçiotu 
600 gr Kızarmış meşe küpü       
1 paket Safbrew SW 34/70 Maya   

Tarif

Mayşe Programı
1. 38 °C > Mayşeleme başlatma
2. 52 °C > 0 dakika
3. 62 °C > 30 dakika
4. 72 °C > 40 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
200 gr. Tettnang  Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 80 dakika önce
150 gr Perle Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
100 gr Tettnang Şerbetçiotu > Kaynama işleminin sonunda

İlk Yoğunluk
190 litreyle 17 ºP
Yağmurlama: Yaklaşık 20 litre
Malt borusunu birkaç kez 78 °C’de aşağı yukarı hareket ettirin

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C civarında 
Fermantasyon için 600 gr meşe küpü

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de buzdolabında

500 Lt'lik Braumeister İçin Tarif

İçindekiler

520 Lt Su
95 kg Munich Maltı
5 kg Buğday Maltı      
15 kg Carahell   
750 gr Tettnang Şerbetçiotu 
380 gr Perle Şerbetçiotu 
1500 gr Kızarmış meşe küpü       
1 paket Safbrew SW 34/70 Maya   

Tarif

Mayşe Programı
1. 38 °C > Mayşeleme başlatma
2. 52 °C > 0 dakika
3. 62 °C > 30 dakika
4. 72 °C > 40 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika

Şerbetçiotu ekleme
500 gr. Tettnang  Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 80 dakika önce
380 gr Perle Şerbetçiotu > Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
250 gr Tettnang Şerbetçiotu > Kaynama işleminin sonunda

İlk Yoğunluk
19 litreyle 17 ºP
Yağmurlama: Yaklaşık 50 litre
Malt borusunu birkaç kez 78 °C’de aşağı yukarı hareket ettirin

Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C civarında 
Fermantasyon için 1500 gr meşe küpü

Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de buzdolabında

 

Aramıza Katılın

Aramıza Katılın
Speidel Bira Ustaları Facebook Grubu

Uyarı

Bu web sitesi, alkollü ürünlerin kullanımını özendirmez, satışını veye reklamını yapmaz. Bu web sitesinde adı geçen makine ve aksesuarlar alkol üretiminde kullanılabilir. Bu yüzden bu web sitesinde gezinmeye başlamadan önce aşağıda bağlantısı verilen Hüküm ve Şartlar sayfasını okumalı ve kabul etmelisiniz.
Hüküm ve Şartlar

Eğer hüküm ve şartların tümünü kabul ediyor ve 18 yaşından büyükseniz aşağıdaki "Kabul Ediyorum" butonuna tıklayın. Aksi halde bu web sitesini terk etmelisiniz.


Kabul Ediyorum ve 18 yaşını doldurdum. Bu Web Sitesini Terk Et