20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif
İçindekiler
21 Lt Su
5.5 kg Munich Maltı
0.1 kg Buğday Maltı
0.4 kg Carahell
30 gr Tettnang Şerbetçiotu
15 gr Perle Şerbetçiotu
60 gr Kızarmış meşe küpü
1 paket Safbrew SW 34/70 Maya
Tarif
Mayşe Programı
1. 38 °C > Mayşeleme başlatma
2. 52 °C > 0 dakika
3. 62 °C > 30 dakika
4. 72 °C > 40 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika
Şerbetçiotu
ekleme
20 gr. Tettnang Şerbetçiotu
> Kaynama işlemi sonlanmasından 80 dakika önce
15 gr Perle Şerbetçiotu >
Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
10 gr Tettnang Şerbetçiotu >
Kaynama işleminin sonunda
İlk
Yoğunluk
19 litreyle 17 ºP
Yağmurlama: Yaklaşık 2 litre
Malt borusunu birkaç kez 78 °C’de aşağı yukarı hareket ettirin
Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C civarında
Fermantasyon için 60 gr meşe küpü
Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 3-4 hafta 5 °C’de
buzdolabında