20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif
İçindekiler
23 Lt Su
4 kg Pilsner Maltı
0.5 kg Buğday Maltı
30 gr Tettnang Şerbetçiotu
1 paket Saflager S-23 maya
Tarif
Mayşe Programı
1. 38 °C > Mayşeleme başlatma
2. 52 °C > 0 dakika
3. 63 °C > 40 dakika
4. 73 °C > 25 dakika
5. 78 °C > 10 dakika
6. Kaynatma > 80 dakika
Şerbetçiotu
ekleme
20 gr. Tettnang Şerbetçiotu >
Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
10 gr. Tettnang Şerbetçiotu >
Kaynama işlemi sonlanmasından 10 dakika önce
İlk
Yoğunluk
21 litreyle 12 ºP
Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 12 °C dolaylarında
Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 2-3 hafta 5 °C’de
buzdolabında