20 Lt'lik Braumeister İçin Tarif
İçindekiler
23 Lt Su
2.70 kg Munich malt
1.35 kg Smoked Malt
0.45 kg Carapils
25 gr Hallertauer Şerbetçiotu
1 paket Saflager WB 34/70 maya
Tarif
Mayşe Programı
1. 60 °C > Mayşeleme başlatma
2. 63 °C > 20 dakika
3. 73 °C > 30 dakika
4. 78 °C > 5 dakika
5. Kaynatma > 80 dakika
Şerbetçiotu
ekleme
20 gr. Hallertauer Şerbetçiotu >
Kaynama işlemi sonlanmasından 70 dakika önce
5 gr. Hallertauer Şerbetçiotu >
Kaynama işlemi sonlanmasından 10 dakika önce
İlk
Yoğunluk
21 litreyle 12 ºP
Fermantasyon
Fermantasyon sıcaklığı 22 °C dolaylarında
Bekleme
2-3 gün oda sıcaklığında, izleyen günlerde 2-3 hafta 5 °C’de
buzdolabında