...
 
 

Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Sorular
 

Hangi meyveleri sıkabilirim ?

Elma, armut, üzüm, çilek vb meyveleri sıkabilirsiniz.

Hangi meyveler cider için uygundur?

Hafif asidik ve olgunlaşmış elmalar cider için uygundur. Tatlı elmalar cider için pek uygun değildir. Aynı durum armut içinde geçerlidir. Sadece elma ve armut değil birçok meyve ile cider yapabilirsiniz.

Cider için önerilen meyve elma ve armuttur. 6 birim elma ve 2 birim armut karışımı cider için çok tercih edilen bir tariftir.

Neden paslanmaz çelik tank kullanıyoruz da geleneksel olan ahşap fıçıları kullanmıyoruz ?

Eskiden evlerin kiler bölümleri vardı ve bu bölümler gün ışığı almayan havasız ortamlardı. Hava sirkülasyonu olmadığı için ortam nemliydi ve ahşap materyaller daha stabil olarak kullanılıyordu. Fakat günümüz şartlarında bu tip bir ortam olmadığından ahşap kullanımında, fıçılarda çatlaklar oluştuğu ve ürünün hava ile temas ettiği gözlenmiştir. Buda fermantasyonda olan ürünün bozulmasına sebebiyet verdiğinden çelik tanklar daha çok verimle kullanılabiliyor.

Speidel tanklar hava ve ısı geçirgenliğine dayanıklı olduğundan içerisindeki ürünü bozulmaktan korur. Maksimum fermantasyonu sağlar.

Ayva öğütebilir miyim?

Hayır, ayvalar çok sert meyve olduğundan öğütülmesi çok zordur.

Öğütücü ile başka şeyler öğütebilir miyim?

Hayır, öğütücünün bıçakları meyve öğütme amacıyla dizayn edildiği için başka materyaller bıçaklara zarar verir ve ekipman kullanılamaz hale gelir.

Öğütücü ile ne kadar meyve öğütebilirim?

Saatte 1000kg kadar mevye öğütülebilir.

Öğütücünün bakımı zor mudur?

Hayır zor değildir. Sadece uzun süre kullanılan bıçakların bilenmesi yeterlidir.

Hidrolik preslerin hangi boyutları mevcut?

20, 40, 90 ve 180 litrelik boyutları mevcut.

Hidrolik presler basınçlı hava kompresörü ile çalıştırılabilir mi?

Hayır, kesinlikle kompresör ile çalıştırmayı denemeyin. Ürüne zarar vereceğiniz gibi ciddi yaralanmalara sebep olabilirsiniz. Sadece su ile çalıştırınız. 

Basınç tankları için kimyasal bir madde eklemem gerekiyor mu?

Hayır, ürünlerinizi herhangi bir kimyasal katkı maddesi eklemeden uzun süre taze olarak saklayabilirsiniz.

Isıtma süresi nedir?

Kullanılan kazanın boyutu ve sıvı içeriğine bağlı olara 2,5-3 saat arasında değişmektedir.

Meyve suyu kaç dereceye kadar ısıtılmalıdır?

Tüm maya hücreleri inaktif olması için 85°C ısıtılmalı ve bu ısı kabın heryerine eşit olarak iletilmedilir.


Aramıza Katılın

Aramıza Katılın
Speidel Bira Ustaları Facebook Grubu

Uyarı

Bu web sitesi, alkollü ürünlerin kullanımını özendirmez, satışını veye reklamını yapmaz. Bu web sitesinde adı geçen makine ve aksesuarlar alkol üretiminde kullanılabilir. Bu yüzden bu web sitesinde gezinmeye başlamadan önce aşağıda bağlantısı verilen Hüküm ve Şartlar sayfasını okumalı ve kabul etmelisiniz.
Hüküm ve Şartlar

Eğer hüküm ve şartların tümünü kabul ediyor ve 18 yaşından büyükseniz aşağıdaki "Kabul Ediyorum" butonuna tıklayın. Aksi halde bu web sitesini terk etmelisiniz.


Kabul Ediyorum ve 18 yaşını doldurdum. Bu Web Sitesini Terk Et