...
 
 

İncelikler

İncelikler
 

Gerekenden daha iyi olmak için

  • Sadece taze ve olgunlaşmış, çürük kısımları olmayan meyveler kullanın.
  • Kullandığınız kapları iyice temizleyin ve sıcak su ile
  • Fermantasyon yapacağınız kabı ağzına kadar doldurmayın, mutlaka %5-10 arasında boşluk bırakın.
  • Sürekli fermantasyon için kullandığınız mayanın cinsini ve çalışma isteklerini iyi bilin.
  • Fermantasyon yapacağınız kaba ürünü doldurduktan sonra hemen hava kilidini takın ve hava kilidini temiz su veya alkol ile doldurunuz.
  • Fermentasyon ünitenizi çok soğuk yere koymayınız. Fermantasyon 15°C olmalı ve depolama 10°C olmalı.
  • İyi cider sadece köşeleri olmayan fermantasyon aletlerinde ve ısı değerleri düzgün bir ortamda yapılabilir.
  • Fermantasyon, hava kilidinizden artık baloncuk çıkmamaya başladığında tamamlanmış demektir.
  • Fermantasyondan sonra cider ve maya birbirinden ayrılmalıdır, bu ciderinizin ömrünü uzatır.
  • Cideri şişelerken mutlaka hortum kullanın, etrafa sıçaramasına izin vermeyin.
  • Ciderinizi mutlaka küçük şişelere koyun ve açtığınız şişeyi tüketin. Büyük şişede yapılan cider kapağı her açılıp kapandığında bayatlar, ömrü kısalır.

Aramıza Katılın

Aramıza Katılın
Speidel Bira Ustaları Facebook Grubu

Uyarı

Bu web sitesi, alkollü ürünlerin kullanımını özendirmez, satışını veye reklamını yapmaz. Bu web sitesinde adı geçen makine ve aksesuarlar alkol üretiminde kullanılabilir. Bu yüzden bu web sitesinde gezinmeye başlamadan önce aşağıda bağlantısı verilen Hüküm ve Şartlar sayfasını okumalı ve kabul etmelisiniz.
Hüküm ve Şartlar

Eğer hüküm ve şartların tümünü kabul ediyor ve 18 yaşından büyükseniz aşağıdaki "Kabul Ediyorum" butonuna tıklayın. Aksi halde bu web sitesini terk etmelisiniz.


Kabul Ediyorum ve 18 yaşını doldurdum. Bu Web Sitesini Terk Et