İncelikler

Gerekenden daha iyi olmak için
- Sadece taze ve olgunlaşmış, çürük kısımları olmayan meyveler kullanın.
- Kullandığınız kapları iyice temizleyin ve sıcak su ile
- Fermantasyon yapacağınız kabı ağzına kadar doldurmayın, mutlaka %5-10 arasında boşluk bırakın.
- Sürekli fermantasyon için kullandığınız mayanın cinsini ve çalışma isteklerini iyi bilin.
- Fermantasyon yapacağınız kaba ürünü doldurduktan sonra hemen hava kilidini takın ve hava kilidini temiz su veya alkol ile doldurunuz.
- Fermentasyon ünitenizi çok soğuk yere koymayınız. Fermantasyon 15°C olmalı ve depolama 10°C olmalı.
- İyi cider sadece köşeleri olmayan fermantasyon aletlerinde ve ısı değerleri düzgün bir ortamda yapılabilir.
- Fermantasyon, hava kilidinizden artık baloncuk çıkmamaya başladığında tamamlanmış demektir.
- Fermantasyondan sonra cider ve maya birbirinden ayrılmalıdır, bu ciderinizin ömrünü uzatır.
- Cideri şişelerken mutlaka hortum kullanın, etrafa sıçaramasına izin vermeyin.
- Ciderinizi mutlaka küçük şişelere koyun ve açtığınız şişeyi tüketin. Büyük şişede yapılan cider kapağı her açılıp kapandığında bayatlar, ömrü kısalır.
Aramıza Katılın

